kar geliyor

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler : - Tarih : 19 Mart 2015

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Afyonkarahisar çevrelerinde kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalıyor. Başkent Ankara güne kar yağışı ile uyanırken Ankara ve çevre illerde bugün etkili olması beklenen yağışların, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu gölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

kaynak:sabah

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :