LAVAZZA, İSTANBUL Tuzla’da

Kategori : Ekonomi, Genel, Güncel - Etiketler : - Tarih : 18 Mart 2015

LAVAZZA’NIN 54. ŞUBESİ TUZLA’ DA AÇILDI 

İtalya’nın 110 yılllık kahve lezzeti markası Lavazza, 2 kadın girişimci tarafından Tuzla’da açıldı.

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir açılışla Tuzla bölgesindeki Kahve severleri Lavazza lezzetiyle buluşturan,biri çocuk doktoru (İrina Sarıkaya) diğeri ise e-ticaret uzmanı (Naz Öğün) iki genç kadın kendi işlerini yapma noktasında  Lavazza markasını seçtiler.

Türkiye genelinde 55 şubeye ulaşan LAVAZZA, 40 yıllık hatırı olan kahveyi artık ev sohbetlerinde; pencere önlerinde değil de plazalarda, köşe başlarında içilmeye olanak sağlayan markaların önünde geliyor.

Konyalı Saat Grubu henüz kahve otomatları ülkemize daha yeni girmeye başlamışken, bu ihtiyacı keşfetti. 2004 yılında bünyesinde kurduğu Best İthalat  ile; Avrupa’nın lider üreticisi SAECO’nun temsilciliğini alarak kahve pazarına girdi.  2007 yılında ise ,Lavazza’yı Türkiye’ye getirdi ve tek temsilci markası oldu.

Best İthalat sadece kahve ürünleri sunmuyordu. Farklı ihtiyaçlara yönelik kahve makinesi çözümleriyle de kahve sektöründe bir ilki gerçekleştiriyordu. Marka bünyesinde otomasyon mühendisliğindeki bilgi ve tecrübenin aktarılmasıyla ev tipi makinelerden büyük oteller için profesyonel kahve makinelerine kadar her gruba uygun makine çözümleri geliştirildi. Sıcak içecek otomatlarında kullanılan ithalat ciddi boyutlara ulaşınca; Best İthalat kendi markasını yarattı ve ürünlerini Cafe Valente olarak sunmaya başladı. Best İthalat’ın yıllık ithalatı bugün 370 ton kahve ve 32.7 milyon TL’ye ulaştı.

Best Coffe Shop’lar aynı zamanda kahvenin okulu da oldu;

 Türkiye’nin ilk ve tek kahve eğitim merkezlerini hayata geçirerek barista yetiştiriyor. Best Coffe Shop’larda bugüne kadar 1000’den fazla barista eğitim gördü.

30 çeşit kahve menüsüyle müşterilerileri memnun etmeyi planlayan İrina Sarıkaya ve Naz Öğün, neden Lavazza sorusuna;Tuzla bölgesinde böyle bir ihtiyacı farkettik ve 120 yıllık kaliteyi de arkamıza almak istedik dediler.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :