Atalay: Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler : - Tarih : 28 Aralık 2014

besir-atalay

 

KIRIKKALE (28 Aralık) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 2014’ün Türkiye için zor bir yıl olduğunu ama bittiğini ifade ederek “Siyasi istikrar, ekonomik istikrar sürüyor. Hamdolsun Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor.” dedi.

 

AK Parti Kırıkkale 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “hayrul halef” (hayırlı evlat) ilan ettiği Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a ve kongreye katılanlara teşekkür eden Atalay, Türkiye’nin dört bir yanında süren AK Parti kongrelerine işaretle kongrelerin değerlendirme platformu olduğunu, parti olarak çalışmaları değerlendirdiklerini vurguladı.

 

Atalay, 2014’ün Türkiye için zor bir yıl olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

 

“İki büyük seçim yaşadık. İki büyük seçimin olması bile bir yılın zor olması için yeter. Bir yandan paralel yapı diye bir olay, onunla mücadele, bir yandan çözüm süreci, oradaki iniş çıkışlar, bir yandan partimiz tarihindeki en büyük değişimi gerçekleştirdi, genel başkanını değiştirdi. Değerli Cumhurbaşkanımızı devletin tepesine gönderdi. Değerli bilim adamı Ahmet Bey’i partimizin başına getirdik. Bu büyük yapı yeni Genel Başkanının çevresinde kenetlendi.

 

2014 yılında bu kadar değişimi gerçekleştirdik, hiçbir yıpranma, zaaf göstermeden daha güçlü şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bunlar çok önemli. 2014, Türkiye için zor bir yıldı ama iyi bitiyor. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar sürüyor. Hamdolsun Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor. 2015 bütçemizi kabul ettik, ekonomik istikrarımız her gün iyileşerek 2015’e devrediyor.”

 

2015’TE DAHA İYİ TÜRKİYE

Atalay, 2015’e bakıldığında daha iyi bir Türkiye gördüklerini, bütçe açığı yüzde 1’lerin altına düşürülmüş bir halde 2015’e girildiğini vurguladı. Türkiye’nin ekonomisinde gelecek yıl için hiçbir kriz ve olumsuzluk görünmediğini ve siyasi istikrarın süreceğini belirten Atalay, şunları söyledi:

 

“7 Haziran’da büyük bir seçim yaşayacağız. Şu anki kamuoyu yoklamaları, milletin değerlendirmelerine göre aynı yüzde 50 bandında devam ediyoruz. Milletimiz bu siyasi istikrarın bozulmasını istemiyor, ekonomik ve siyasi istikrar aynen devam edecek. Büyük projelerimiz 2015’te de devam edecek. İyi bir 2015 bekliyoruz, hiçbir sorun beklemiyoruz. Seçime yönelik çalışmalarımıza başladık, Genel Merkez’de benim koordinasyonumda 12 kişilik ekip kurduk, harıl harıl çalışıyoruz. Çok iyi bir kampanya gelecek. Yeni müzikleriyle, bil boardlarıyla adeta bayram havasında bir şölen yaşayacağız.”

 

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :