Davutoğlu: Kılıçdaroğlu’nun hesap vermesi lazım

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler : - Tarih : 27 Aralık 2014

351221

 

KONYA (27 Aralık) –  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şişli’de belediye başkanından istifa etmesi yönünde kâğıt alındığını belirterek, “Böyle bir kağıt verilmişse, yani ‘Kim belediye başkanı olursa olsun sonra oğluna bırakılacak.’ denmişse bunun o çok zikrettikleri saltanattan ne farkı var? Bu Şişli halkına saygısızlık değil mi? Bu milli iradeye saygısızlık değil mi? Şimdi Şişlililerin hesap sorması lazım. Neden böyle bir imzayla milli irade kapalı kapılar ardında devredildi? Kılıçdaroğlu’nun hesap vermesi lazım.” dedi.

 

AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi’ne eşi Sare Davutoğlu ile gelen Başbakan partililere kırmızı karanfil dağıttı. Salondaki turunu tamamlamasının ardından Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile kucaklaşan ve el ele sahneye çıkarak salondakileri selamlayan Davutoğlu, konuşmasına başlamadan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını Konyalılara getirdiğini söyledi. Davutoğlu, geçen hafta ziyaret ettiği Üsküp’ten selamlar getirdiğini ve orada isteyen herkese, Makedonya’da her eve, bir Türk bayrağı, bir Kur’an-ı Kerim ve bir de Türkçe sözlük hediye etme sözü verdiğini ve bu sözün en kısa zamanda yerine getirileceğini anlattı.

 

BAŞ ŞEHİRLER BAŞ VERİR AMA BAŞ EĞMEZ

Başbakan Davutoğlu, geçen hafta Ankara, Edirne, İstanbul’da programlara katıldığını, şimdi de Konya’da bulunduğunu anımsatarak şöyle devam etti:

 

“Bir hafta içinde 4 başkentimizi ziyaret ettim. 5 günde 4 mukaddes payitahtı ziyaret ettim. Baş şehirler bir kez başşehir oldu mu baş verirler, ama baş eğmezler. Başları diktir, vakurdur. Konya, Haçlılar karşısında baş eğmedi. Edirne 6 ay muhasara altında kaldı, ağaç köklerini yediler Edirneliler, aç kaldılar, susuz kaldılar Balkan Harbi’nde ama baş eğmediler. İstanbul işgal gördü, Meclis’i basıldı, şehitler verdi, ama baş eğmedi. Meclisimizin ilk merkezi Ankara, İstikbal Harbi’nde Ankara yakınlarına kadar gelen düşman ordularına inat, bu milletin istikbalinin ve istiklalinin teminatı Ankara’da kuruldu. Baş şehirler baş eğmezler. Konya hiçbir zaman baş eğmedi, eğmeyecek.”

 

KONYA BİZE EMANET

Davutoğlu, salondaki partililerin, “Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet.” diye tezahüratları üzerine “Biz, inşallah dünyanın her yerinde mazlumlara yardım edeceğiz. Kudüs burada mı? Gazze burada mı? Filistin burada mı? Somali burada mı? Myanmar burada mı? Halep burada mı? Saray Bosna burada mı? Üsküp burada mı? Semerkant burada mı? Buhara burada mı? Mevlana’nın diyarı Merv burada mı?” diye sordu.

 

Partililerin, “Burada” cevabına karşılık Davutoğlu, “Konya ayaktaysa bu milletin, davanın onuru ayaktadır. Allah sizlerden razı olsun, Allah Konyalıların ve bu ülkenin başını hiçbir zaman öne eğdirmesin. Nerede mazlum varsa onlara sahip çıkma gücünü, kudretini, şefkatini bize nasip eylesin.” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :