Taner Yıldız: Daha işimiz var!

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , - Tarih : 01 Kasım 2014

taner_yildiz_daha_isimiz_var_1414851274_1439

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YıldızUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik basın mensuplarının karşısına geçti. 

Taner Yıldız “İşçilere ulaştığımız bilgileri gerçek dışı, kurtulan işçilerden birinin söylediği sözler maden çevresinde heyecan yaratabiliyor” dedi.

Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, sondaj çalışmaları devam ediyor. Daha işimiz var. Burada şu anda 650’ye yakın ekip var. Yerimiz sınırlı. Bu acıyı paylaşmak için dışarıdan vatandaş geldi. Bu gece itibariyle spekülasyonel haberler de çıkıyor. Vatandaşlarımızın duygularıyla oynamak doğru olmaz. İşçilere ulaştığımız bilgisi gerçek dışıdır, bu gece için bir öngörümüz yok, yarına bakacağız, dedi.

Yıldız, zaman zaman bir takım patlamalar çatlamalar oluyor ama 1 saat sonra nasıl bir tablo ile karşılaşacağımız bilmiyoruz. “3-5 saat sonra ne olur?” dediğinizde gerçekçi cevaplar olmaz, değerlendirmesinde bulunurken sözlerine şöyle devam etti:

“Maden etrafındaki hareketliliğin ve yüksek tansiyonun nedeni bazen kurtulan bir arkadaşımız “Bu gece çıkacakmış” demesi olabiliyor. Herkes orada toplanıyor. Benim ve arkadaşlarımın bu gece için böyle bir öngörüsü yok. Burada o kardeşlerimize ulaşmamız için hepimizin buna dikkat etmesi lazım.”

YILDIZ: BİR ŞEY SÖYLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL

Yıldız, “İşçimizin bir tanesi şu noktada, diğeri de öbür noktada’ diye şeyler duyuyoruz. O tabloyu görmeden, suyun arkasını görmeden, böyle bir şey söylemek gerçekçi değil. Bizim görmediğimiz bir konuyu oradaki herhangi birinin söyleyip de onun arkasından gidip, böyle bir haberleştirmeyi de şahsen doğru bulmuyorum” dedi.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :