TÜRKİYE’DE YAŞAYAN AZİZ YURTTAŞA ÇAĞRI!

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , - Tarih : 09 Ekim 2014

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN AZİZ YURTTAŞA ÇAĞRI!

10563145_1454556081479416_7509846878924028919_n
Bir anda Türkiye’nin her tarafında meydana gelen olayların aynı merkezden idare edildiği aşikar, Şer tezgahının çıkarlarına hizmet eden göstericiler aslında neleri heba ettiklerinin farkında bile değiller. 30 yıldır bu ülkede akan kandan beslenen vampirler anlaşılıyor ki, hala kan içmeye doyamamışlar.

Türkiye tarih süresince darda kalana, zora düşene, yardıma ihtiyacı olana elinden geleni yaptı imkanları ölçüsünde. Saddam mazlum Kürt halkını katlederken kaçanlara kapılarını açan Türkiye oldu.

Kobani’nin mazlumlarını bağrına basmak isteyen Türkiye, caddeleri sokakları terör gösterileriyle çalkalanan yine Türkiye!

Türkiye Bölgesel Kürt Yönetimiyle samimi sıcak ilişki kuruyor, vampirler bundan endişe duyuyor, Türkiye ortak değer olarak İslam’ı gösteriyor şer cenahları bundan kuduruk oluyor. Türkiye dostane ve müşfik adımlar atıyor, olaylar ateşe tonlarca benzin dökülmüşcesine birden parlıyor. Biz yüzlerce yıldır bu coğrafyada Türkü Kürdü Çerkezi kardeşçe yaşamadık mı, ekmeğimizi paylaşmadık mı? Çok eskilere gitmeye gerek yok, Kıbrıs Harekatında askerlik şubelerinin önünde gönüllü savaşmak için kuyruğa giren Kürtlerin yaşadığı bir Türkiyeyiz. Ne oldu da çok kısa sürede bu gerçek değişti.

Sokakları cehenneme çeviren aldatılmışlara soruyorum? Dönüp bir kez olsun sizleri cehenemme sürükleyen siyasi aktörlere sordunuz mu? Acaba sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Bu ülkenin üzerinde tezgah kuran, çıkarı olan hainlere bir dönün bakın. Amaçları ve çıkarlarına paravan olmak bizim bin yıllık kardeşlik onurumuza yakışıyor mu?

Türkiye çok güçlüdür. kimselerin fantezilerine kurban edilmeyecek kadar köklü devlet geleneğine haizdir. Bu ülke son yıllarda dünyanın her yerinde takdir edilen ve önlenemez bir yükselişe konu başarılara sahiptir.

Hele hele muhalefeti hiç anlamıyorum, hem tezkereye hayır diyorlar hem müdahale istiyorlar. İnsanı cinnet derecesine getirecek bir paradoksu nasıl başarıyorlar. Aziz millet tüm bu ikiyüzlülükleri görmekte ve hafızasının derinliklerine kaydetmektedir.

Kobani’de ki kardeşlerimizin canını koruyacak olanda, ülkemizi karıştırmak için sokakları yakıp yıkanlara gerekli müdahaleyi yapacak olan da Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Tüm yurttaşların sağduyulu davranması ve dolduruşa gelmemesi zaruridir. Özellikle siyasi partilerin demokrasi tavrından ve barış içinde siyaset yapmaktan başka şansı yoktur. Teröre davet eden bir siyasi partiye hiç bir devlet tahammül göstermez ve sorumlularını cezalandırır.

Ayrıca uluslararası camianında bir an önce Kobani’de yaşananlara gerekli önlemleri alma noktasında Türkiye’yi yalnız bırakmaması gerekir. Bu insanlık onurunu yakından ilgilendiren bir durumdur. Ayrıca bugün Ortadoğu’da yaşanan tüm dramların baş aktörü BM’dir. Tarih nezdinde yapılan hataların düzeltilmesi adına BM biran önce gerekli adımı atmakla mükelleftir.

Aydınlık, zengin ve müreffeh bir Türkiye için hepimiz zekamızı ve tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Artık Türkiye böylesine üzücü hadiselerin muhatabı olmak yerine, ekonomide, teknolojide ve kültürde çığır açan güçlü bir ülke olmalıdır.

Dr. Ömer ÖZDOĞAN
Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği Genel Başkanı

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :