Davutoğlu’nun Başbakanlıkta ‘gizli’ görüşmesi

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , - Tarih : 23 Eylül 2014

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 49 vatandaşımızı IŞİD’in elinden alan gizli kahramanları ilk kez anlattı:

ahmet_davutoglunun_sirri_bu_sozlerde_mi_1408679808_1362

NTV ve Star TV’nin ortak yayınına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nda IŞİD terör örgütü tarafından rehin alınan 49 vatandaşımızın kurtarılma sürecini ayrıntılarıyla anlattı.
Davutoğlu, 101 gün süren rehinelerin kurtarılma sürecinin ‘gizli kahramanlar’ı ile Başbakanlık’ta yaptığı görüşmeyi de ilk kez açıkladı.

Hayatlarını tehlikeye atma pahasına zorlu bir mücadeleye girişen ‘gizli kahramanlar’dan övgüyle söz etti.
İşte Davutoğlu’nun ‘gizli kahramanlar’ ve zorlu mücadeleleri ile ilgili paylaştığı çarpıcı bilgiler:
“Bunların bir kısmı bizim doğrudan istihbarat elemanımızdır. Alana giderler, temas kurarlar, aşiretlerle konuşurlar. Gerektiğinde daha ötesine giderek alan içersinde bilgi toparlarlar.

Bunların hepsi o kategori içerisine girer. Benim orada isimsiz kahraman dediğim şey o. O gün orada büyük bir mutluluk duyuyorduk hepimiz. Onur hissi içerisindeydik.

Başkonsolosumuz 3 ayı aşkın bir süre direnmiş bir kahraman olarak döndü. Diğer arkadaşlar da öyle. Biz onları kurtarmış kişiler olarak kamoyunca bilindik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde, benim Bakanlık dönemimde herkesin ne emek verdiğini biliyor kamoyu. Bundan bende hisseyak oldum ve bir şekilde karşılık görüyorsunuz.

“OPERASYON’DAN 5-6 GÜN ÖNCE O GİZLİ KAHRAMANLARI AĞIRLADIM”

Ama bazı insanlar var ki esas burada temel aktörler, onların yüzleri bilinmiyor. 2 gün önce o arkadaşları oradan alıp getiren, yüzünü ben biliyorum. Operasyondan 5-6 gün önce ben onları Başbakanlıkta ağırladım. Bütün bilgileri doğrudan anlatmalarını istedim. Her türlü bilgiyi MİT Müsteşarlığı bizimle paylaştı ve sonrasında ‘şu şekilde bir seyir olacak’ diye belirli talimatlar verdik. Bu talimatlar daha sonra Çankaya’da yaptığımız güvenlik toplantılarında bunları aktardık. Ama ben onların yüzünü biliyorum. Onlar şimdi şu salona girseler burada otursalar hiç biriniz tanımazsınız ya da bir vatandaşımız onu yolda, pazarda yada arabada görse onun o olduğunu bilmez. İşte kahramanlık budur. Bilinmeyen çok insanın emeği var.

Yerel bir unsur olarak birisini zikredeyim. Bilgi toplamak için gidilen bir yerde, Türkiye’yi seven yerel bir yerde, farkedilmesi üzerine infaz edildiği haberi geliyor. Tabi bunlar kolay yürüyen süreçler değil. Orada görevi Türkiye ile olan muhabbeti dolasıyla biraz önce dediğim gibi gruplardan kişiler neredeler diye ararken bir şüphe üzerine öldürülebiliyor.

Bunlar isimsiz kahramanlar ve onları da rahmetle anıyorum.”

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :