Arınç’tan Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler :, , , , , , , , - Tarih : 15 Eylül 2014

arinc_cemaat_cagrilarima_yanit_vermedi_1406318354_0635

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanıyor. Kurul toplantısı Başbakanlık Merkez Bina’da saat 11.00’da başladı.

Toplandı. 18.50’de sona erdi.

Toplantının ardından da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ele alınan konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Arınç, yeni eğitim öğretim yılı için temennilerde bulunduktan sonra eğitim gören öğrenci sayısı ve öğretmen sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

40 bin öğretmen kadrosunun alanlar bazında dağılımı yapıldığını anlatan Arınç, Cuma günü atama yerleri ile ilgili netlik kazanacağını söyledi.

Arınç, bugünkü toplantının öncelikli konunun Avrupa Birliği olduğunu, AB Bakanı Bozkır’ın etraflıca bir sunum yaptığını söyledi. Arınç bununla ilgili Türkiye’den AB’ye bakıldığında ve AB’den Türkiye’ye bakıldığında nasıl bir görüntü ortaya çıktığı ve var olan sorunların giderilmesi için eylem planı oluşturulacağını söyledi. Avrupa Parlamentosu ile ilgili ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesinin gündeme geldiğini anlatan Arınç, son dönemde Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin soğumaya doğru gittiği değerlendirmesine karşın 62. dönem hükümeti olarak AB ile sürecin yeniden canlandırılması için yeni eylem planı hazırlanması karar alındığını söyledi.

İş güvenliği konusunda yaşanan son gelişmeler ve kayıplar gözönüne alınarak iş kazalarını asgari düzeye indirecek bir çalışma yapılması talimatı verildi. Çalışma Bakanlığı’nca düzenlenen ve tarafların tamamının katıldığı bir toplantı sonrasında ortaya konan veriler bakanlar kurulunda ele alındı.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :