Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan KAYA’nın Basın Açıklaması

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , , , , - Tarih : 26 Eylül 2014

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan KAYA’nın basın açıklaması

10269403_1473756419544813_8901609135972252122_n

Kıymetli meslektaşlarım;

12 Ekim 2014 tarihinde yapılacak HSYK seçimlerine aday olarak tarihi bir sorumluluğun yükünü omuzlarımıza almış bulunmaktayız. Kürsüde görev yapan Adli Yargıda görevli meslektaşlarımız da 12 Ekim tarihinde aday olan meslektaşlarımız arasından 11 kişiye oy vererek demokratik tercihlerini kullanmış olacaklardır.

“Yeniden ve daima hukukun üstünlüğü” anlayışı ile Yargıda Birlik Platformu çatısı altında çıktığımız bu yolda güvencemiz ve destekçilerimiz herhangi bir güç odağı, bir yapı yada bir kuruluş değildir. Biz bu yolda gücü ve desteği sadece siz meslektaşlarımızdan ummaktayız. Zira Yargıda Birlik Platformunun kuruluş bildirisinde (http://www.yargidabirlik.org/ybp/kurulus-bildirimiz/) genel hatları ile belirttiğimiz yargının sorunlarının çözümü için güvendiğimiz ve destek beklediğimiz tek gücü meslektaşlarımız olarak görmekteyiz. Kimse bir kurtarıcı beklenmemelidir. Sokrat’ın meşhur savunmasında, ölüm sehpasına giderken öğretisini benimseyen öğrencisine söylediği sözde saklı çıkışımız. Sokrat öğrencisine;“Yazıklar olsun sizin gibi kurtarılmayı bekleyen insanlara” der. Biz de bu sözden esinlenerek sizlere; “Kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı sizlersiniz” diyoruz.

Bunun yanında seçim sürecinin işleyişi için de hepimize düşen bir ödev vardır. Seçimin aynı zamanda demokratik bir yarış olduğunu biliyoruz. Evet 12 Ekim 2014 tarihinde bir seçim yapıyoruz. 13 Ekim’de ise el ele yürümeye devam edeceğiz. Bu nedenle 13 Ekim sabahı bir birimizin yüzüne bakabilecek kadar birbirimize olan saygı ve sevgiyi kaybetmeden bu seçim sürecini sürdürmek zorundayız. Çünkü biz, seçimde rakip olduğumuz kadar aynı mesleğin mensuplarıyız, aynı adliyedeki mesai arkadaşlarıyız, aynı lojmandaki komşularız. Biz bir seçim yarışında olsak bile eşlerimiz ve çocuklarımız bu yarışın dışındalar ve yurdun dört bir tarafında ailesinden, memleketinden uzakta; gurbette birbirlerine arkadaşlar, dert ortağılar, yarenlerdir. Bu nedenle seçim sürecindeki çalışmalarda hem aday olan meslektaşlarımızın hem de oy kullanacak seçmen statüsündeki meslektaşlarımızın calışma barışımızı, birbirimize olan sevgi ve saygıyı bozmayacak adımlar atması da tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır.
Son olarak şunu belirtmek isterim ki, biz kimseyi ötekileştirmeden, mülkün temeline adaleti koyup tüm tasarruflarımızda liyakati esas alacağız.

Bu dilek ve temennilerle bütün meslektaşlarıma saygılarımı sunuyor ve aday olan meslektaşlarımıza seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.

Ramazan KAYA

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :