Putin’den Hacımba’ya Birçok Alanda Destek Sözü

Kategori : Dünya, Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler :, , , , , , , - Tarih : 28 Ağustos 2014

47c7908f410a4c7b8f3a344eff4058f1_XLRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Abhazya’nın yeni lideri Raul Hacimba’yı Moskova’da misafir etti. Putin görüşmede, Abhazya’nın yeni liderine birçok alanda destek sözü verdi. Hacimba ise özellikle askeri işbirliğini geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Devlet Başkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Rusya’ya yapan Hacimba’yı tebrik eden Putin, savunma, güvenlik, hukuk, suçla mücadele, ekonomi ve sosyal yaşam gibi alanlarda Abhazya ile işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını söyledi.
Putin’in dile getirdiği konuların Abhazya için büyük önem taşıdığını ifade eden Hacimba, askeri işbirliğini de geliştirmek istediklerini, Rusya ile yapılacak istişareler sonucunda belirtilen alanlarda ilerleme kaydedileceğini vurguladı.
Rusya ve Abhazya yeni dostluk anlaşması imzalayacak
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Hacimba’nın dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım anlaşması imzalamayı konuştuklarını ve anlaşmanın sene sonuna kadar imzalanacağını belirtti. Rus sözcü, anlaşma kapsamında ortak dış politika planı, ortak güvenlik ve savunma stratejisi hazırlanacağını kaydetti.
Rusya ve Abhazya, mevcut dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım anlaşmasını 2008 yılında imzalamıştı.
Rusya, Abhazya’ya mali yardımı arttıracak
Dmitriy Peskov, Rusya’nın Abhazya’ya yapılan mali yardımı arttırmaya hazır olduğunu söyledi. Peskov, Putin’in Abhazya’ya Rus yatırımcıların çekilmesi konusunda yardımcı olacağını da ifade etti.
Hacimba da, Abhazya’da yatırım yapacak Rus şirketleri için en iyi koşulları sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :