Arınç’tan Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , , , , , , , , - Tarih : 25 Ağustos 2014

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da düzenlenen toplantı saat 14.15’te başladı.
Toplantı 19.00’da sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamalarda bulundu.

arinc_cemaat_cagrilarima_yanit_vermedi_1406318354_0635
Arınç bundan önceki toplantıyı Temmuz ayında yaptıklarını daha Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla verilen aradan sonra bugün yeniden toplandıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanılığı seçimi Başbakan Erdoğan’ın yüzde 52 oyla kazandığını, Genel Başkanlık ve Başbakanlık için de Davutoğlu’nun aday gösterildiğini kendisini tüm bakanlar olarak tebrik ettiklerini söyledi.

Arınç, 27 Ağustos’ta AK Parti olağanüstü Genel Kurulu yapılacağını ve 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni yapılacağını, Genel Kurul için de yoğun bir hazırlık yapıldığını söyledi.

28 Ağustos’ta Meclis Başkanı’nın Meclis’i ant içme için toplantıya çağırdığını anlatan Arınç, aynı gün Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde bir devir teslim töreni yapılacağını belirtti.

Arınç, 7 yıl öncesinde Ahmet Necdet Sezer’in devir teslim töreni yapmadığını, bunun kendilerinde bir ukde olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı bir vefa borcu olarak devir teslim töreni yapılacağını söyledi.

Arınç, Devir teslimden sonra yeni cumhurbaşkanının hükümet kurma görevlendirmesi yapacağını ve 1 Eylül sonrasında da yeni hükümet görüşmelerinin yapılacağını anlattı.

Arınç daha sonra Siirt’te baraj sularında hayatını kaybedenler ve Marmara’da arama yapılan 5 kişi ile ilgili üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Irak’taki ve Libya’daki son gelişmeler, çözüm süreci konusunu ele aldıklarını ve Başbakan ile vedalaştıklarını anlatan Arınç, bundan sonraki dönemde hükümetin çok daha başarılı olacağını ümit ettiklerini söyledi.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :