YEREL SEÇİMLER VE ÇÖZÜM SÜRECİ

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler :, , , , , , , - Tarih : 12 Ağustos 2014

YEREL SEÇİMLER VE ÇÖZÜM SÜRECİ

Yerel seçimler eski seçimlere göre çok ılımlı geçti. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da eski seçimlerle karşılaştırıldığında arada uçurumlar var. Baskısız, şiddetsiz, olaysız, kansız bir 30 mart yerel seçimleri oldu. Türkünde, kürdünde tek istediği bir şey var ki’ akan kanın durması ‘. Ölen türkte, kürtte bu vatanın evladı. Yıllardır birbirlerine düşseler de türkte, kürtte kardeş. Kürtler de PKK’nın silahlı bir güç değil , siyasi bir güç olarak onları temsil etmesini istiyor. BDP’nin bu süreçte oynadığı rolü, başarısını kimse görmezden gelemez. Çözüm süreciyle birlikte doğu ve güneydoğu anadoluda ki yatırımların hızlanmasında AKP ve BDP’nin başarısı büyük. Artık kan akmıyor. Her gün şehit haberleri duymuyoruz. Süreç başladığından beri kanlı bir olay olmuyor, olmasın da . Tarafların hiç biri istemiyor. Herkes çözüm sürecinin bozulmaması için dikkatli davranıyor.
Gülen cemaati lideri, Fettullah Gülen , AKP hükümetini yıkmak için gönderdiği iki mektuba Pkknın cevap bile vermediği ortaya çıktı. Hükümeti 17 aralıkta baskı altına almak , pkk ve çözüm sürecini kullanmak için son gönderdiği mektuptan çok umutluydu. Kürt halkını çanta da keklik zannediyordu. Pkk çözüm sürecinde duyarlı davranıp, paralel yapıyla işbirliği yapmaması cemaatin aklından geçen en son durumdu. En büyük koz da kendileri için suya düşmüş oldu. Hükümette ki bazı eylemler pkknın ağır hareket etmesine , çekilme de ağır davranmasına sebep oldu. Pkk’nın vaat ettiği bu değildi ancak bir eylem yapılmaması da ikinci yıla giren çözüm süreci için büyük başarıdır.
BDP, 30 mart yerel seçimlerinde ki durumu da azımsanacak bir durum değil. İki tane büyükşehir belediyesi, sekiz il belediyesi başkanlığı, altmış yedi ilçe belediye başkanlığı, yirmi dört belde belediye başkanlığı olmak üzere yüz bir belediye başkanlığıyla hizmete devam dediler.
15 nisanda kabul edilen Mit Kanunu’nun on beş maddesinden ilk dört maddesi kabul edildi. Kabul edilen dört madde ile mitçilerin ve bdp heyetlerinin İmralı görüşmeleri yasal zemine oturmuş oldu.
Silahların sustuğu, kanın akmadığı günleri yaşıyoruz. Tarafların çözüme, barışa destek her geçen gün artıyor. İstenen en önemli şey huzur, mutluluk. Pkknın silahlı bir örgüt olarak hak aramasının devri bitti. Herkesin haklarını siyasal platformda arayacağı ve çözüm sürecinin sonuna doğru adım adım yaklaşıyoruz. Tek istenen artık türk- kürt kardeşliğinin bütünleşmesi ve asla bölünmemesi.

TİMUR ÖZGÖNÜL

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :