90 YILLIK CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNEMECİ

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler :, , , , , , , , , , - Tarih : 11 Ağustos 2014


90 YILLIK CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNEMECİ

Cumhuriyetimizin doksan yıllık siyasi tarihinde ilk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. 10 Ağustos siyasi hayatımızın en önemli dönemeci . Muhalefet liderleri olsun, dış güçler olsun en güçlü aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan dolayı panikteler. Dış güçlerin taşeronu paralel yapı 17-25 aralıkta darbe girişiminde başarılı olamadılar.

Yerel seçimlerdeki gibi muhalefet liderleri yine televizyonlarda, gazetelerde , sosyal medyada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz diye demeç vermeye başladılar.

Bir Türk vatandaşı olarak anlayamadığım on bir yıldır hükümeti idare eden başbakan , neden cumhurbaşkanı olamasın? Problemleri çözen ve çözmek için her şeyi göze alan Başbakan diğer Başbakanlar gibi koltuğu elden gidecek diye bir çok şeye ses çıkarmadan durmamıştır. Pek çok başbakan dış güçlerin içeride ki yapılanmalarıyla, ihtilallerle, darbe ya da suikastlerle sindirildiler. İl defa bir başbakan ve hükümet her şeye meydan okudu. Bunun sebebi de Türk Halkı’na ve Türk Halkından aldıkları desteğe inanmalarıdır. Türkiye’nin yıllar önce geçmesi gereken başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Türkiye’nin başarılı, daha güçlü olmasından korkuyorlar. Bulunduğu coğrafyada daha etkin olmasından korkuyorlar, panik yapıyorlar. ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olamaz, Türkiye’yi başkanlık sistemine taşıyamaz ‘ diye karanlık kör bir kuyuya düşmüş gibi bağırıyorlar.

Türkiye tarihinde bir ilk olacak . Türk Halkı, ilk defa cumhurbaşkanını seçecek. 10 Ağustosta cumhuriyet tarihinin doksan yıllık geçmişinde bir ilk gerçekleşecek, % 51 oy alan aday cumhurbaşkanı olacak. En kuvvetli aday , Recep Tayyip Erdoğan halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olacak. Halkın cumhurbaşkanlığı için verdiği destekle de Türk siyaseti başkanlık sistemi modeline geçecek. Rahmetli Turgut Özal, cumhurbaşkanı olduğu zaman başkanlık sistemini getirmek istemiştir. Türkiye’nin düşmanı olan iç ve dış güçler buna engel olmuştur. Şu anda halen çözülemeyen bir suikaste kurban gitmiştir. Kendisini bulunduğu makama taşıyan Türk Halkına önemli hizmetlerde bulunmuştur. Özal’ın ölümünden sonra da Anavatan Parti’si tarihe karışmıştır. AKP Hükümeti ve Başbakan Tayyip Erdoğan , başbakan olduktan sonra on bir yılda yaptıkları ilkelerle ve hizmetlerle, Türkiye’yi daha güçlü refah seviyesine taşımak için çalışmış ve bu yolda hizmetlere devam etmişlerdir.

10 Ağustos tarihli cumhurbaşkanlığı seçiminde Türk Halkı’ndan aldığı destekle Cumhurbaşkanı olunca, cumhurbaşkanı olarak Anayasa’da tanınan yetkileri daha iyi ve zamanın şartlarına göre kullanacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne artık kimse köstek olamayacak. Bunca yıldır ülkemiz üzerinde oynanan oyunların tamamen sonu gelecek. On bir yıldır yapılan hizmet ve projelerle AKP Hükümetinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarının ödülünü, halk cumhurbaşkanlığı seçiminde 10 Ağustosta sandıkta verecek.

TİMUR ÖZGÖNÜL
TMR ŞİRKETLER GRUBU YÖN.KUR.BŞK.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :