YILDIRIM: “CEMAAT DİNİ İRŞAD EDER, SİYASET ÜLKE YÖNETİR

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler :, , , , , , , , , - Tarih : 09 Ağustos 2014

 

“MİLLETİN OYLARI CEBİMİZDE DEĞİL”
Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi değerlendirme yapan Yıldırım, “Biz erken havaya girmeyiz. Dokuzuncu seçimi yapıyoruz. Seçim sandıkta kazanılır. Sandık önümüze gelmeden, oylar sayılmadan, ‘Kazandık’ demeyiz. Bu, siyasete uymaz. Vatandaşa dayatma olur. Son dakikaya kadar çalışacağız. Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız, son güne kadar miting yapmaya devam edecek. Geçmişte yaptığımız işler, gelecek Türkiye’sinin ipuçlarını veriyor. Biz milletin oylarını cepte görmeyiz” ifadelerini kullandı.

binali-yildirim
“DEVLETİN BİLEĞİ BÜKÜLMEZ, DEVLETLE GÜREŞ OLMAZ”

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi 17 Aralık sürecindeki gibi bir karalama bekleyip beklemediği sorusuna, “Kasetlerle, montajlarla, şantajlarla bir şey olacak olsaydı; 30 Mart’tan önce olurdu. Her şeyi yaptılar. İnsanların uykularını kaçırdılar. Millet dedi ki; ‘Dürüst siyaset istiyorum. Bu ülkede tek irade vardır; o da benim. Tayyip Erdoğan’ı alaşağı edeceksem, ben ederim. Bu sizin işiniz değil. Ülkenin siyasi kaderinde etkili olmak istiyorsanız; çıkarın cübbenizi, takkenizi buyurun meydanlara…’ böyle söyledi millet. Hiç kimse devletin bileğini bükemez. Hiç kimse de devlet ile bilek güreşi yapamaz. AK Parti olmasın, Recep Tayyip Erdoğan olmasın; böyle kayıt dışı paralel yapılara, illegal örgütlenmelere ‘eyvallah’ dediğiniz an, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlığının tartışmaya açıldığını görürsünüz” diye cevap verdi.
“BUGÜN KELEPÇEYE İSYAN EDENLER; O GÜN BAŞBAKANA KELEPÇE TAKMAK İÇİN BİRBİRLERİNİ YUMRUKLUYORLARDI”
Herkesi başını ellerinin arasına alıp düşünmeye davet eden Yıldırım, “Referandum oldu, HSYK kuruldu biz ipleri elimize aldık, bundan sonra duman edeceğiz sizi; düşüncesi, bu kafa, milletle kavga etme kafasıdır. ‘HSYK Seçimleri de olacak, o zaman siz görürsünüz’ ve benzeri tehditleri, biz geçmişte daha açık olarak gördük. Bunlar milli iradeyi alaşağı etmek istiyor. Bugün kelepçeye isyan edenler, o gün ülkenin Başbakanı’na kelepçe takmak için birbirlerine yumruk atma yarışına girdiler. Dönemin Başbakanı, eski sağlık bakanı, komiserler kavga ettiler; ‘Ben kelepçe takacağım’ diye… Bu ülke halkının oyunun yüzde 50’sini alan Başbakan’a ve partisine, terörle mücadele kanununa göre; silahlı terör örgütü kurmak, ülkeyi yıkmak, demokrasiyi yok etmek gibi bir suçlama yapabildiler. Örgüt başkanı Recep Tayyip Erdoğan, örgüt başkan yardımcısı Binali Yıldırım. Bunu duyunca Başbakan’a sitem ettim. ‘Sayın Başbakan’ dedim ‘Ya hakikaten teessüf ediyorum’ dedim. Şaşırdı; ‘Ne oldu’ diye tekabül etti. ‘Böyle önemli bir örgütün başkanı oluyorsunuz, beni de muavin yapıyorsunuz, haber vermiyorsunuz. İnsan söyler de kılığımıza, kıyafetimize, yürüyüşümüze daha bir dikkat ederiz.’ Gülünecek bir şey bu; ama bu ülke bunu yaşadı. Bunlar, 27 Nisan bildirgesinden hiç ders almamışlar” dedi.

“CEMAAT DİNİ İRŞAD EDER, SİYASET ÜLKE YÖNETİR”

‘Milli iradenin seçtiği hükümet, ne kadar zayıf olursa olsun, bu ülkenin sistemini, rejimini, bekasını, güvenliğini hedef alan iç ve dış her türlü tehdide her zaman aynı kararlılıkta karşılık verir’ diye meydan okuyan Yıldırım, “Cemaatin görevi dini irşad etmektir, dini öğretmektir; siyasetin görevi ülke yönetmektir. Dini öğretmek için devlet içinde teşkilatlanmaya, görev almaya gerek yok. Bunlar çılgınlık… Kimi silah alır, kimi tank alır, kimi yetkisini aşarak aymazca davranır. Bunlar oldu; Türkiye bunları yaşadı. Ama hâlâ akıllanmadılar. Hâlâ yargı elimizde diyorlar; fakat siz de milletin elindesiniz. Geçmiş geçmişte kaldı. Herkes hesabını verecek. Hiç kimse bir daha böyle abuk sabuk işler yapmayacak” diye konuştu.

“HOROZ SÖYLÜYOR; BUNLAR, ADAYININ ADINI SÖYLEYEMİYOR”

‘Bu muhalefet partileri, daha kendi adaylarının isimlerini doğru telaffuz edemiyor, olduğu gibi söyleyemiyor’ diyen Binali Yıldırım, “Bir video izledim; bir horoz bile Ekmeleddin İhsanoğlu diyor; bu muhalif liderler tanıttıkları kendi adaylarının adını söyleyemiyor. Bu şu demek, kendilerinin bile adaylarına alışamadığını gösteriyor. Diyor ki Kılıçdaroğlu, ‘Sevdikçe alışacaksınız.’ Sanki gönülsüz bir evlilik yaptım; sevdiğimi bulamadım, o hâlde bulduğumu sevmeye çalışayım. Böyle bir şey olur mu? Millet neden bunlara oy versin ki?” değerlendirmelerinde bulundu.

“İHSANOĞLU İLE TÜRKİYE EDİLGEN YAPILMAK İSTENİYOR”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun öğretilenleri yaptığını, liderlik vasfı olmadığını dile getiren Yıldırım, “Sağa bak, sola bak, ileri bak, gülümse diyorlar; siyasi bir geçmişi de olmadığı için şiir okurken komik duruma düşebiliyor. Siyasi geçmiş önemli bir kazanım, seçim kaybedeceksin, milletten azar işiteceksin, yılmayacaksın, milletin desteğini alacaksın, mücadele edeceksin, iyi işler yapacaksın, kötü işler de, bilip bilmeden hataların da olacak. Onları telafi etmek için de ciddi bir mesai harcayacaksın, bugünlere geleceksin. Bu işler öyle, ‘Hoop! İyi, hoş adam, okumuş, dil biliyor; bunlar değil. Ülke yönetmek bu kadar kolay değil. Türkiye gibi dinamik bir ülkeyi yönetmek ayrı bir şey. Etrafı ateş çemberi. İhsanoğlu üzerinden Türkiye’yi edilgen hâle getirmek istiyorlar” diyerek çatı adayın tercih edilmemesi, yeni Türkiye’nin seçilmesi gerektiği uyarısı yaptı.

“65 YAŞ ÜSTÜ VE İHSANOĞLU MARMARAY’A BEDAVA BİNEBİLİR”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Marmaray için Demirel ve Ecevit’e teşekkür etmesine manidar bir cevap veren Yıldırım, “Marmaray’a binmesi çok hoşuma gitti. Demek ki; faydalı şeyler yapıyoruz. Ekmeleddin bey, çıkışta herkese teşekkür etti. Teşekkürün bini bir para… Ulan, bu işe başlayan bitiren, sıfırdan yapan ne Başbakan’a ne de onun bakanına bir teveccüh yok. Bu cahillik, bilgisizlik olamaz; bu şark kurnazlığı… Teşekkür edeceksen, Sultan Abdülmecid’den başlamalısın. Sen ister teşekkür et, ister etme; oradan geçen milyonlar her gün dua ediyor bize… Ekmeleddin İhsanoğlu seyahat ederken bilet almış, keşke almasaydı. Çünkü biz, 65 yaşın üzerindeki yaşlılar için bedava yapmıştık. Parası ziyan olmuş” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :