ŞİMDİKİ CHP

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , , , , , - Tarih : 04 Ağustos 2014

ŞİMDİKİ CHP

Bir zamanların, Türkiye’de solun kalesi, Cumhuriyet kadar eski , Türk siyasetinin temel taşlarından , CHP’nin şu anki durumu inanılacak gibi değil, neler oluyor? CHP’nin içinde eski temel sosyal demokrat ve başarılı kadrolar tasfiye ediliyor. Paralel yapı ve CHP ittifak yapıyor. Bunun da sebebi CHP’nin başına getirilmiş bir genel başkan, Kemal Kılıçdaroğlu. Şu anda Türkiye’nin ana muhalafet partisinin, ikinci büyük partisinin başında ki genel başkan şu demek oluyor ki darbe ya da büyük bir karışıklık olduğunda Türkiye’nin muhtemel başbakanı ve şu anda Kemal Kılıçdaroğlu paralel yapının eline verdiği tapeleri sallıyor, şunları diyorum, ses kayıtlarını dinleteceğim diyor. Böylece yasadışı dinlemelere sahip çıkmış oluyor. Bu durumu ilk kılan ana muhalefet partisi CHP 4 şubat Salı günü, CHP grup toplantısında yasadışı dinlemelere sahip çıkarak, kamuoyuna duyuruyor.
Bu gün mahalli seçimlere az bir vakit kala partiye oy için kullanıyor. Bu durum işine geliyor olabilir ama unuttuğu bir şey var. Onu bu partinin başına getirenler, Deniz Baykal’ın videolarını servis edip , istifaya zorlayıp, başa getirdiler. Bir gün gelir bu paralel yapı başında olduğu partinin ya da ülkenin kritik bir karar arifesinde onu nelere mecbur eder. O da bunu yapmak zorunda kalır. SSK’yı batırdığı gibi CHP’yi de batırmaya çalışıyor. Sosyal demokrat başarılı kadroyu tasfiye ederek, CHP’yi uçuruma sürüklüyor.

Mahalli seçimlerde, CHP’nin daha önceki başarılı belediye başkanlarını değiştirmek için yaptığı listelerden ve şu anda CHP’de başlayan istifa furyasından da bu durum belli. CHP’nin başarılı belediyelerinin başında ki Bakırköy ( Ateş Ünal Ergen ), Beşiktaş ( İsmail Ünal ), Avcılar ( Mustafa Değirmenci ), Adalar ( Mustafa Farsakoğlu ), Kartal ( Altınok Öz ), Maltepe ( Mustafa Zengin ), Kadıköy ( Selami Öztürk ) gibi başarılı belediye başkanlarını sosyal demokrat oldukları gerekçesi ile tasfiye ediyor. İzmir gibi Cumhuriyetçilerin kalesindeki adaylardan ve diğer CHP’nin etkili olduğu şehirlerde ki adaylardan dolayı şu anda CHP’nin içinde çok büyük deprem oluyor. Bunun sonucunda CHP’nin il örgütlerine ve tabanına yazık ediliyor. Mahalli seçimlerden sonra doğacak başarısızlıkta CHP’den yoğun istifaların olacağı ve şu anda adaylıklardan olan istifalarla depremin ve zaiyatın artacağı konuşuluyor. Bu arada diğer CHP belediyeleri , adaylarında yapılan haksızlıktan dolayı CHP’liler , parti merkezinde kapıya dayanıyor. Parti içindeki huzursuzluk hat safhada. Bu durumdan rahatsız olan genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin’in gelişmelerden dolayı istifa edeceği iddia ediliyor. Sol kesimde oluşan boşluğu böyle giderse herhalde BDP doldurur.

CHP’lilerin içler acısı hali… Genel başkan Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında kendisini protesto eden partiliyi salondan dışarı çıkarttırıyor, CHP’ye gönül vermiş insanları küstürüyor. En büyük depremin sonucunu da 31 mart yerel seçimlerinde göreceğiz.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :