MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE KİMSE OLAMAZ

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , , - Tarih : 02 Ağustos 2014

 

1014283_571989699532096_1590913711_n

 

MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE KİMSE OLAMAZ

 

Hiçbir kimse makamı, mevkii ne olursa olsun milletin iradesinden kendisini yüksek göremez. O makamı ona veren millet geri almasını da bilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek sahibi, Türk Halkıdır. Anayasa Yüksek Mahkemesi’nin 52. Kuruluş yıldönümünde ev sahipliği yapan AYM başkanı Haşim Kılıç, törende Türk devletinin zirvesinde ki devlet büyüklerini hedef alarak konuşması ve gelen misafirlere karşı üslubuyla sanki yeni bir muhalefet lideri gibi eleştirilerde bulundu. Bulunduğu makama ve cübbeye güvenerek konuşmalarıyla kendini milletin iradesinden ve millet iradesini temsil eden TBMM’den üstün görmüştür. Yaş haddinden dolayı 2015 mart ayında emekliye ayrılacak mahkeme başkanının, yaklaşan emekliliğinden dolayı yeni makam arayışı içerisinde olduğu belli oluyor. Eski Anayasa Mahkemesi başkanlarından Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığına aday olmadan önceki sert üslubunu örnek alıyor. Ancak şimdi ki dönemle o zamanın şartları arasında dağlar var. Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’nin yaşadığı devalüasyon gibi sıkıntıların izlerinin silinmesi çok zaman aldı.
Artık siyasetin içinden gelmeyen, memur zihniyetine sahip birinin o makama gelmesi mümkün değil. Türk halkı kendi iradesiyle karar alıp, gereken cevabı kim olursa olsun sandıkta verecek. 30 Mart yerel seçimlerinde, muhalefet paralel yapının cevabını aldıysa millet yine cevabını verir.

Haşim Kılıç konuşmasında ‘ insan hak ve özgürlüğünden ‘ bahsediyor. ’ İnsan onurundan’ bahsediyor. Bu dönemde bu kadar iş adamı, bürokrat, devlet memuru mağdur oldu. Bu iş adamlarına ben de dahilim. Kendi şirketlerim, diğer bir çok şirketler, holdingler, yazarlar yani mağdur olanların onuru ne olacak? Bu kadar mağdurun hakkı, özgürlüğü ne olacak? Bunların hesabını kim verecek? Bunları konuşmak dışında kendisi ne yaptı? 1961 yılından beri her Anayasa Mahkemesi Başkanının yaptığını mı, gelenekleri mi sürdürüyor? Bilinmesi gereken tek gerçek var o da Anayasa ve kanun çıkarma yetkisi yalnız ve yalnız TBMM’ne aittir. Hiçbir irade ve yetki milletin iradesinin temsilcisi, TBMM iradesinden üstün olamaz. Türk gelenek ve göreneklerinde misafire nasıl davranılacağı bellidir. Başka da bir şey söylemeye gerek yok. Herkes kendine yakışanı yapar.

Timur ÖZGÖNÜL

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :