77 MİLYONLUK ULUSUMUZA ATEŞ DÜŞTÜ

Kategori : Genel, Güncel - Etiketler :, , , , , , , , - Tarih : 01 Ağustos 2014

77 MİLYONLUK ULUSUMUZA ATEŞ DÜŞTÜ

13 Mayıs Salı günü Türkiye’nin başına gelen Soma’da ki elim kazayla, Türk Ulusuna ateş düştü. Yetmiş yedi milyon göçük altında kalan maden işçileri için nefeslerini tuttu. Ulusal yayınlar ve her şey Soma’da ki kazaya kilitlendi. Türk Milleti olarak kenetlendik. Herkes göçük altındaki işçiler için nefes almaya başladı. Hükümet üç günlük yas ilan etti. Ülkenin dört bir yanından kurtarma ekipleri olay yerine geldi. Kurtarma çalışmaları için üç gündür gece-gündüz mücadele ediyorlar. İktidar ve muhalefet kenetlendi. 19 Mayıs kutlamaları, eğlence ve spor etkinlikleri yapılmadı. Liderlerin hepsi kaza yeri Soma’ya hareket etti. Kazanın olduğu madenden gelecek haberlere yetmiş yedi milyon kilitlendi. Ulus olarak yastayız.

Seksen kadar işçimiz hastanede tedavi görüyor. Üç yüz kişiye yakın şehidimiz çıkarıldı. Şehitlerimiz Soma’da ki kazadan dolayı kurulan şehitliğe defnedilmeye başlandı. Yüz kişiye yakın işçimizi kurtarmak için hala mücadele ediliyor. Sağ kurtarılan ve yaralı çıkarılan işçilerimiz adına aileleri ve Türk halkı sevinç içerisinde ancak şehit ailelerinin yuvalarına ateş düştü. Madenden hala kurtarılmayı bekleyen madencilerin aileleri ise gece-gündüz bir haber almak için kazanın olduğu ocakta, yerlerde bekliyorlar. Kazanın sebebinin ise madende ki elektrik trafosunun patlaması olduğunu yetkililer bildiriyor. Kurtarma çalışmaları bittikten sonra yapılacak araştırmalarla kazanın tüm detayları öğrenilecek. Göçük altında ki maden işçileri için yetmiş yedi milyon dua ediyor.

Türkiye’de yaşanan bu elim kaza tüm dünya da yankı buldu. Dış ülkeler, Türk milletinin acısını paylaştığını belirten mesajlar yayınlıyorlar. Gezi olayları sırasında, sosyal medyadan kışkırtıcı mesajlar atan provakatörler, Türkiye’yi karıştırmak için, eylem için insanları sokağa çağırıyor. Türk halkı şehitlerine kan ağlarken, onların derdi hükümeti istifaya çağırmak, halkı tahrik etmek. Türk halkının buna izin vermeyeceğini hala anlamadılar.

Tedavi gören madencilerimize acil şifalar diliyorum. Maden de şehit olan madencilerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Timur ÖZGÖNÜL

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :