NEVRUZ VE ÇÖZÜM SÜRECİ

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler :, , - Tarih : 17 Temmuz 2014

1014283_571989699532096_1590913711_n

 

 

Cemaatin ve paralel yapının tek bir hedefi vardır ki siyasi istikrarı bozmak. Türkiye’ye aylardır yapmaya çalıştıkları budur. Türkiye sınırları içerisinde ve dış ülkelere karşı hükümeti itibarsızlaştırıp yıkmak amaçlarıdır. Kurdukları tuzaklar ve kumpaslar bunu başarmak içindir. Bu şekilde çözüm sürecini yıkıp, Türkiye’yi içeriden ve dışardan yıkmaktır. Diyarbakır’da yapılan nevruz bayramında verilen barış mesajlarıyla çözüme destek tescillenmiştir.

Eskiden nevruz demek sürekli gerilim ve çatışmalar, kan demektir. Her nevruzda çatışmalar ve şehitlerle yaşardık. Nevruz bayramları buram buram kan kokardı. Şimdi ise ikinci yılında çözüm süreci devam ederken Diyarbakır’da on binlerce vatandaşın AKP hükümetine ve çözüm sürecine desteği ortadadır. Cemaatin ve paralel yapının yapmak istediğini artık herkes anlamaktadır. Artık bilinç düzeyi yüksek bir kitle yapılan oyunlara karşı durmaktadır.

Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecinde ikinci yıla girerken toplanan halka mektubu Diyarbakır’da toplanan on binlere okundu. Mesajı şöyle başlıyor. ‘Sevgili Türk halkı’ diye başlıyor. Türkün, kürdün kardeş olduğu dile getiriliyor. Türk Kürt ilişkileri en kapsamlı, demokratik reformlardan geçerek demokratik anayasal rejimle komplocu darbeci mekanizmaları parçalayarak çözümlenecektir mesajını veriyor. Artık türk-Kürt kardeşleri birbirine düşürüp bölemeyecekler. El ele bunun karşısında duracağız. Diyarbakır’da nevruz bayramının olduğu alanda Türkçe-kürtçe Süryanice, lazca müzik yayını eşliğinde el ele halaylar çekildi. On dilde pankartlar açıldı. Artık hiç kimse kan dökülsün istemiyor. Herkes birlik beraberlik içinde bu sorunun aşılmasını istiyor çünkü bunca süren savaşın hiç kimseye bir faydası olmadığını taraflar anladı. Artık Türkiye türk-kürt kardeşliği , barışı kimsenin bozamayacağı mesajı verildi. Çözüm sürecinin bozulması için yapılan saldırılar, provakasyonlar türk halkı olarak müsaade etmeyeceğiz. Artık türkün kürdün kardeşliğini kimse bozamayacak. Nevruz bayramı kutlu olsun. Tüm siyasi parti temsilcileri BDP ve HDP temsilcileri barış mesajları verdi. Çözüm sürecine desteklerini anlattılar.

Çözüm süreci için Abdullah Öcalan’ın ve örgütün üç talebi var.

1- KCK tutuklularının serbest kalması ve hasta tutukluların tahliyeleri,

2- Akp hükümetinin demokratik ve anayasal çözümler alması,

3- Bir kürt devleti istemediklerini, bunun ne kürtlere ne de Türkiye Cumhuriyetine fayda sağlamayacağını, tek istediklerinin, türkü kürdü herkesin kendini özgür hissedeceği demokratik bir Türkiye … Bu bir yıllık sürede çatışmaların durması ve ölümlerin olmamasıyla çözüm sürecine verilen toplumsal destek güçlendi.

Böylece birinci bölüm bitmiş oldu. Bundan sonra ikinci bölümle, devletin atacağı somut adımlarla ve kanunlarla çözüm süreci daha da ileri gidip çözüme yaklaşacak. Yasal bir çerçeveyle daha da ileri gidilecek . Çözüm sürecinin başladığı tarihten beri ölümlerin çatışmaların olmadığı bir dönem bununla birlikte yapılan yatırım hamleleriyle daha güçlü, huzurlu, mutlu bir Türkiye için türkü de kürdü de yapı taşı olmaya hazır. Çözüm sürecini bozmak için yapılan tüm girişimlere rağmen Türkü de Kürdü de devamı için daha güçlü huzurlu Türkiye için EL ELE

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :