EN SON SİYASİ SHOW’UN CEVABI SAYIN BAŞBAKAN’DAN

Kategori : Genel, Kulis, Siyaset - Etiketler :, , , , , - Tarih : 14 Temmuz 2014

EN SON SİYASİ SHOW’UN CEVABI SAYIN BAŞBAKAN’DAN

Yargı yıldönümlerinde başbakana ve hükümetlere yapılan siyasi Showlar alışkanlığı bu sefer taşa vurdu.

Anayasa Yüksek Mahkemesi yıldönümünde, siyasi arayışta olan Haşim Kılıç’ın konuşmasından cesaret alan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştay’ın 146. Yıldönümü töreninde Barolar Birliği Başkanı kendisine verilen konuşma süresinde Akp hükümetini ve Başbakanı, siyasi makam arayışı ve gerçek dışı konuşmalarıyla üslubundan dolayı en son Başbakanı çileden çıkarttı.

Başbakan kendisine gerekli cevabı verdi. Böyle bir tepki beklemeyen Metin Feyzioğlu şok oldu. Başbakan’ın ses çıkarmayacağını zannetti. Kendisine siyasi prim yapacağını düşündü.

Başbakan kendisine gerekli cevabı vererek salonu terk etti. Başbakanla birlikte Cumhurbaşkanı, Genel Kurmay Başkanı, Hükümet üyeleri de salonu terkederek kendisine gerekli cevabı verdi. Başbakan kendisine ‘ cübbeli siyaseti bırakmasını ve siyaset yapmak istiyorsa , cübbesini çıkartıp siyasete atılmasını ‘ beyan etti.

Bu olay karşısında, Danıştay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ; ‘ Metin Feyzioğlu’nun konuşmalarının tamamen siyasi olduğu ve burasının siyasi konuşma yeri olmadığı’ dile getirildi.

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü için verilen resepsiyonda Danıştay başkanı Zerrin Güngör’de yapmış olduğu açıklamada ‘ bu günkü törende Metin Feyzioğlu’nun yaptığının normal olmadığını, kendisine yirmi beş dakika konuşma süresinden sonra yirmi dakika daha konuşma süresi verildiğini ama Feyzioğlu’nun bir saat süren konuşmasında Başbakan’ı, Hükümeti, siyasetçileri hedef alarak siyasi konulara girerek yaptığı konuşmasını’ kınadı.

Danıştay olarak, Danıştay’ın ülkenin zararına olan hiçbir durumda olmayacaklarını, böyle bir durum içerisine çekilmek istemediklerini beyan etti. Yapmış olduğu bu konuşmadan sonra Feyzioğlu, pişman olsa da siyasi hayatını başlamadan bitirmiş oldu.

Çatıya çıkamadan çatıdan düşmüş oldu. Böyle hareketlerle kim kendisine makam, mevki arıyorsa türk milleti kendisine hak ettiği cevabı verir. Başbakan ve hükümetin arkasında Türk milleti vardır.

Her zamanki gibi bu tip olayları fırsat bilen Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaparak ; ‘ Trafik polis gibi Başbakan Erdoğan devlet yönetme ehliyetini kaybetmiştir ‘ demiş ve kendisine pay çıkartmıştır. Türk halkı yerel seçimlerde yine ehliyetini yenilemiştir.

Sen kör mü oldun Sayın Kılıçdaroğlu? Yoksa hala kötüleyerek, eleştirerek Chp’yi iktidar mı yapmaya çalışıyorsun? Sen kendi Chp liderliğin için mücadele et. Sosyal demokrat çizgiden çıkardığın , cemaatçi yapmaya çalıştığın Chp’yi tekrar özüne , sosyal demokrat çizgisine döndürmeye çalış.

Cemaat için hareket eden yandaşların tek tek görevlerinden alınıyor. Sizin için , tüm muhalafet partileri için en büyük hüsrana Türk milleti sizi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uğratacak. Kurulan çatı filan kalmayacak. Türk milletinin iradesinin üzerinde bir iradenin olmadığını hep beraber göreceğiz.

TİMUR ÖZGÖNÜL

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :