Dolarda yeni rekor!

Kategori : Ekonomi, Genel, Güncel - Etiketler : - Tarih : 13 Nisan 2015

Cuma günü 2.6415`e kadar yükselen dolar/TL, rekora koştu. Güne 2.64`ün üzerinde başlayan dolar 2.6511 ile yeni rekor kırdı.

UZMANPARA

Doların 12 yılın zirvesine yaklaşmasıyla dolar/TL rekor kırdı. Güne 2.64 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL 2.65’i aşarak 2.6511’i gördü ve yeni rekor seviyesine yükseldi.

Dolar saat 11:59 itibariyle 2.6550 seviyesinden işlem görüyor.

DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GLOBAL BAZDA GÜÇ KAZANIYOR

ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, geçtiğimiz haftayı yukarı yönlü hareketlerle kapatan dolar/TL paritesinin yeni haftada da bu hareketini sürdürdüğünü söyledi. Görülen bu yukarı yönlü hareketlerin doların global bazda güçlü olmasından kaynaklandığını aktaran Baştürk, özellikle geçen hafta ve bugün Euro/dolar paritesinde yaşanan aşağı yönlü sert hareketlerin dolar endeksini 100.00 seviyesine doğru taşıdığını vurguladı.

Yunanistan konusunun çözüme kavuşmaması ve Avrupa Birliği üyelerinden gelen olumsuz açıklamaların da Euro’ya değer kaybettiren bir diğer unsur arasında yer aldığına dikkati çeken Baştürk, sözlerine şöyle devam etti:

‘ABD ENFLASYON VERİSİ SERT HAREKETLERE NEDEN OLABİLİR’

“Ayrıca geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC tutanaklarında Haziran ayındaki toplantıda faiz artırımının hala masada duruyor olmasının belirtilmesi de doların global bazda değerlenmesine neden oluyor. Bu hafta ABD tarafında veri akışında oldukça önemli veriler gündemimizde yer alacak. ABD ekonomisi açısından oldukça önemli olan perakende satışlar verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması dolardaki değerlenme eğiliminin sürmesini sağlayabilir. Diğer yandan yine ABD’den açıklanacak olan ve Fed’in faiz artırım sürecinde bakacağı en önemli verilerden biri olan enflasyon rakamları da sert fiyat  hareketlerine neden olabilir. Dolar endeksinin bu seviyelerde seyrediyor olması gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yapmaya devam edecektir.”

TAKİP EDİLMESİ GEREKEN SEVİYELER NE?

Bu kapsamda Dolar/TL paritesinin tarihi zirve seviyesi olan 2,6480 seviyesini tekrar test edebileceğini aktaran Baştürk “ABD verilerinin de doları desteklemesi durumunda hafta genelinde paritenin kendine yeni zirve seviyeleri edinmesi muhtemel gözükmektedir. Diğer yandan gerek Yunanistan endişelerinin azalması gerekse ABD verilerinin beklentileri karşılamaması durumunda Dolar/TL paritesi kısa vadede 2,6320 desteğine kadar çekilebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise 2,62 ve 2,6030 destek seviyeleri ön planda olacaktır” dedi.

Advertisement: Replay Ad
Ads by ZINC

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :