Bahçeli den dört isme veto

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularını 12 -18 Mart tarihleri arasında alan MHP, Karamahmutoğlu ile Atayün’ün başvuru dosyalarını kendilerine iade etti.
Karamahmutoğlu ile Atayün’ün milletvekilli aday adaylığı için başvurularının, parti politikalarına ve partinin yürüttüğü siyasete uygun olmadığı için reddedildiği belirtildi.
MHP daha önce de emekli albay Erdal Sarızeybek’in milletvekili aday adaylığı başvurusunu kabul etmemiş ve eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek’in başvurusunu ise iade etmişti.
MHP’nin milletvekili aday adayı başvurularını incelediği, başka isimlerin başvuru dosyalarının da iade edilebileceği belirtiliyor.
Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’de yapılan kurultayda, bazı adayların ilk tur oylamanın ardından Devlet Bahçeli lehine adaylıktan çekilmesi üzerine, Azmi Karamahmutoğlu taraftarlarıyla kürsüyü işgal etmiş ve kongreyi tanımadıklarını açıklamıştı. Karamahmutoğlu ve beraberindekilerin, oy kabinlerini ve kürsüyü devirmesi üzerine Kurultayda kavga çıkmıştı.(A.A)