davutoglu parti disiplini çalışır.

Kategori : Genel, Güncel, Kulis, Siyaset - Etiketler : - Tarih : 24 Mart 2015

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Arınç ve Gökçek arasındaki gerginlikle ilgili de konuştu. Başbakan, “Her iki açıklama da yanlıştır. Parti disiplin kurallarını işleteceğiz gerekeni yapacağız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Konya’nın Karapınar ilçesinde gerçekleştirilen açılış töreninin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma hatırlatılarak iki isim hakkında Ak Parti olarak bir disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı sorusu için “Ak Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullarla bir zemine oturmuş bir partidir.

ARINÇ: ANKARA’YI PARSEL PARSEL SATTI

“HEM ORTAK SİYASİ KÜLTÜRÜMÜZ AÇISINDAN YANLIŞTIR”

Farklı kanaati olan ola ki birbiriyle farklı düşüncelere sahip bütün arkadaşlar bu kurullarla bu zeminlerde görüşlerini dile getirirler. Bu görüşleri tartışmaya atılabilir. Atılacak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır. Parti içi demokrasi dışında her türlü görüşe açık olan bu anlayış dışında çok kuvvetli bir parti disiplini vardır. Hiçbir zaman bu disiplinden feragat edilmemiştir. Dün yapılan her iki açıklamada hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Dün Sayın Bülent Arınç ile açıklaması sonrası bir araya geldik. Kendisi ile konuştum. Bu konuda kendisine kanaatlerimi ilettim. Bugün de Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum bulunacağım.

“KİMSENİN BU KONUDA AYRICALIĞI YOKTUR”

Genel başkan yardımcılarıma gerekli talimatları verdim. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde seçimlere giderken partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz. Gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Türkiye son derece önemli bir seçime gitmektedir. Bu andan itibaren parti disiplinini, partinin itibarını zedeleyici mahiyette yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabi tutulacaktır” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ ADIMLAR GEREKTİĞİ ZAMAN ATILACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin İzleme Kurulu konusunda olup olmadığı ile İzleme Kurulu’ndan bir vazgeçme girişiminin sözkonusu olup olmayacağı sorulan Davutoğlu, “Dün gece de ailecek bir aradaydık. Şunun için zikrediyorum. Cumhurbaşkanıyla bizim buluşmamız olağanüstü bir durum değildir. Dostluğu geçmişe dayanan yakın arkadaşlar olarak da her zaman görüştük, görüşürüz. Dün de görüştük, cumartesi de görüşeceğiz. Benim için devlet mahremiyettir. Cumhurbaşkanımızla ne konuştuğumuz sadece beni ve kendisini ilgilendiren husustur. Son 7 ay içinde de bu anlamda Cumhurbaşkanımızla herhangi bir şekilde iletişim sıkıntısı hiçbir zaman yaşamamışımdır, yaşamadım. Ola ki bilgilendirme eksiklikleri olmuşsa bu giderilir ama ne cumhurbaşkanımız ne ben Türkiye’nin siyasi istikrarına, özellikle seçimlere giderken, gösterdiğimiz hassasiyette hiç tereddüt etmeyiz. Çözüm süreci, dün yine cumhurbaşkanımız vurguladı. Bizim için çözüm süreci stratejik bir tercihtir. Ve çözüm süreci 100 yıllık tarihimizin en önemli adımlarından, geleceğimizi teminat altına alacak olan en önemli dayanaklardan biridir.

GÖKÇEK: HESABINI MAHKEMEDE VERECEKSİN

Çözüm sürecinde silahsızlanma çağrısı ile gelinen aşama son derece önemli bir aşamadır. Cumhurbaşkanımız daha önce vurguladı, seçimi kaybetmek pahasına dair çözüm sürecinden fedakarlık etmeyiz dedi. Onun için de benim için de hükümetimiz için de çözüm süreci üzerinde her an titizlikle durduğumuz bir süreçtir. Çözüm sürecinin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yoktur. Bu konuda atılacak adımlar hususunda ise her zaman farklı kanaatler dile getirilebilir. Bu farklı kanaatler her zaman her zeminde konuşulabilir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması, bu problemin gündemden tümüyle düşmesi, silahların terkine, toprağa gömülmesine bağlıdır. Çözüm süreci konusunda kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir görüş ayrlığı bu kararlılıktan feragat anlamında değerlendirilmemelidir. Türkiye’de hükümetle cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir görüş ayrılığı var, senaryosu üzerinden kaos beklentisi içinde olmaması gerekir. Bunlar devlet mahremiyeti. Gerekli adımlar gerektiği zaman atılacak” diye konuştu.

kaynak:hürriyet

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :