ev hanımlarına istihdam

Kategori : Ekonomi, Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler : - Tarih : 20 Mart 2015

3 bin ev hanımına istihdam sağlayacak

AGİP Kurucu ve Onursal Başkanı Hediye Dalgıç, milletvekili olması halinde 3 bin ev hanımına iş kazandıracağını ifade etti.

Eklenme: 19 Mart 2015, 12:56 / Güncelleme: 19 Mart 2015, 12:56 / 742 Okunma

Facebook’ta Paylaş

Daha önce Mersin’de yaptığı projeler ile adından sık sık söz ettiren, Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) Kurucu ve Onursal Başkanı Hediye Dalgıç, bu kez değişik bir proje ile Mersin’e hizmette bulunmak istiyor.

Hediye Dalgıç, yaptığı yazılı bir basın açıklaması ile en az 3 bin ev hanımına istihdam yaratacak projeleri olduğunu açıkladı. Hediye Dalgıç açıklamasında, ‘Geçtiğimiz yıllarda başkanlığını yürüttüğüm AGİP olarak Mersin’in en büyük bal ormanını oluşturmuş, 300 ha alan üzerinde dezavantajlı kadınlarımızın meslek sahibi olmasını sağlamıştık. Bu hem AGİP olarak hem de benim adıma ilk güçlü projemizdi. İlk etapta 150 kadınımıza, daha sonra ise 400 kadınımıza iş imkanı yaratmış, çeşitli kurumlardan alınan destekler ile bu kadınlarımıza istihdam yaratmıştık. Bu ve buna benzer bir çok proje ile kadınların evden iş hayatına atılması sağlanabilir’ ifadelerine yer verdi.

KÖY EVLERİ PROJESİ

Hediye Dalgıç, Mersin’de bulunan meslek örgütleri ve iş insanı dernekleri ile koordineli yürütülecek bir çalışma ile ‘Köy Evleri Projesi’ni hayata geçirmek istediklerini kaydederek, ‘Köy Evleri Projemiz’ ile binlerce ev hanımına iş imkanı sağlanabilir.

Bugün Mersin’in en büyük sıkıntılarından birisi haftasonu sosyal faaliyetlerdir. Köylerde kurulacak olan hobi evleri ile insanlar aileleri ile birlikte bir günlerini burada yapacakları faaliyetlere ayırabilir. Ayrıca haftaiçinde burada yapılacak olan ve Mersin temalı hediyelik ürünlerin şehir merkezinde pazarlaması yapılarak bu kadınlarımıza ciddi bir maddi kaynak sağlanabilir. Köy Evleri Projesi tüm kentte koordineli bir şekilde, zincir halinde yürütülebileceği gibi birbirinden bağımsız olarakta işletilebilir. Daha önce Türkiye’de örneği olmayan Bal Ormanı Projemiz gibi, ‘Köy Evleri Projemiz’in de bir örneği yoktur. Bu manada hem kadınlarımızın iş gücü arttırılabilir, istihdam oranları yükseltilebilir, hem de kentin önemli bir sorunu olan Mersin temalı hediyelik eşyalar üretilebilir. Mersin’in yüzde 87’si dağlık, yüzde 54’ü ormanlık arazidir. Böylesine güzel bir coğrafyada kurulacak olan köy evlerinin doğayla iç içe olması, gelecek nesillerin de daha sağlıklı yetişmesinde etken olacaktır. Çocuklarımızı televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi alışkanlıklardan kurtaracak, köy evlerindeki hobi çalışmalarında ailenin bütünlüğü sağlanabilecektir. Mersin’de 6360 Sayılı Yasaya göre Nisan 2014 itibariyle 505 Köy mahalleye dönüştürülmüştür. Bu 505 köyümüzde 6 kadına iş imkanı sağladığımız zaman 3 bin istihdamı yakalamış oluyoruz. Böylesine önemli bir projeye bir çok kurum ve kuruluştan da destek alabiliriz’ ifadelerini kullandı.(haber7)

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :