cumhurbaskanı’ndan askere tarihi konusma

Kategori : Genel - Etiketler : - Tarih : 20 Mart 2015

Beni de yanlış yönlendirdiler

Yakın geçmişte eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve komutanların tutuklandığı, yargılandığı operasyonlara değinen Erdoğan, “Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş bir yapının yürüttüğü bir kumpasa hep birlikte maruz kaldık” dedi.

0

Sitene Ekle

Beni de yanlış yönlendirdiler

MERT İNAN / İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Harp Akademileri Komutanlığı’nı ziyaret ederek, askerlere bir konuşma yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihin her döneminde tehlikelerle karşı karşıya kaldığını, yakın zamanda eski Genelkurmay Başkanı ve subayların tutuklanmasının da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine belirten Erdoğan, “Samimiyetle ifade ediyorum; eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı” dedi.

Erdoğan, dün İstanbul programı kapsamında Harp Akademileri Komutanlığı’nı ziyaret etti. Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende askerlere konuşan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komutanları ve subaylarıyla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Erdoğan, başta Atatürk olmak üzere ahirete irtihal eden tüm gazileri ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen şehitleri rahmetle yad ettiğini vurguladı.
Orduyu tebrik etti
Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 100. yıldönümünde Türk ordusunu tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın tarihin her döneminde tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirterek, yakın zamanda eski Genelkurmay Başkanı ve subayların tutuklanmasının da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu operasyonlarda suçluyla suçsuzun, yalanla doğrunun aynı kefeye konulduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
“Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş, güçlü medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının, Türkiye’yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, bir darbe teşebbüsüne hep birlikte maruz kaldık. Samimiyetle ifade ediyorum; eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı.
‘İtirazlarımı söyledim’
Tereddütlerimi, itirazlarımı o dönemde bu işin sorumlularına ifade ettim, hatta kamuoyu önünde de dile getirdim. Ama o zaman önümüze konan, ancak çoğunun sahte ve çarpıtılmış olduğu daha sonra ortaya çıkan belgeler, bilgiler karşısında, hukuka saygı gereği, yapacak bir şeyimiz kalmadı.
Bu süreçte, Başbakan ve hükümet olarak bizim de Genelkurmay Başkanımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin de hukuk devleti ilkesine saygının gereğini yerine getirmek dışında bir duruşumuz olmadı. Uzun süredir temkinle yaklaştığım, faaliyetlerini takibe aldığım bu yapı, biliyorsunuz, 17-25 Aralık 2013’te doğrudan hükümeti devirmeye ve adeta Türkiye’ye topyekûn el koymaya yönelik bir teşebbüse girişti. Yolsuzluk kılıfı altında başlattıkları bir operasyonla şahsımla birlikte ülkemizin tüm milli kurumlarını, milli projelerimizi hedef aldılar.”(milliyet)

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :