akpartide agır abi düzenlemesi

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler : - Tarih : 19 Mart 2015

Adayların büyükşehirlerde yoğunlaştığı AK Parti’de, teşkilatta ‘ağır abi’ olarak tabir edilen bazı isimler, seçim bölgelerinden farklı şehirlerden aday olacak. Bu isimler böylelikle aday gösterildikleri illerde de AK Parti’ye ilginin artmasını ve teşkilatın canlanmasını sağlayacak.

Star’ın haberine göre, AK Parti’de önemli isimlerin Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerden aday olması bu illerin listelerinde sıkışmaya neden oldu. Bu gelişme üzerine Genel Merkez, “Ağır abi” diye tabir edilen bazı isimleri başka illere gönderme kararı aldı.

AK Parti, önemli isimlerin büyükşehirlerde yoğunlaşması nedeniyle 2011 seçimlerine benzer bir yönteme başvurdu. Buna göre partinin ağır topları kendi seçim bölgelerinde değil, farklı seçim çevrelerinden aday gösterilecek.

CANLILIK KATACAKLAR

Başbakan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ar-Ge Başkanı Ekrem Erdem, Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati gibi isimlerin illere gönderileceği belirtildi. Bu yöntemle hem büyükşehirlerdeki yoğunluk azaltılacak hem de diğer şehirlerde bir canlanma sağlanmış olacak. 2011’de de uygulanan yöntemle teşkilat canlanacak.

kaynak:finansgundem.com

Read more: http://www.finansgundem.com/gundem/ak-parti_de-_agir-abi_-degisikligi-667483.htm#ixzz3Up7buJOx

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :