Komisyon Yüce Divan’a gerek görmedi

Kategori : Genel, Güncel, Siyaset - Etiketler : - Tarih : 07 Ocak 2015

2211_MAHKEME

 

ANKARA (05 Ocak ) – TBMM Soruşturma Komisyonu, eski bakanlar Çağlayan, Bağış, Güler ve Bayraktar’ın Yüce Divan’a sevk edilmemesini kararlaştırdı. Nihai kararı, ay sonuna doğru TBMM Genel Kurulu verecek.

 

Soruşturma Komisyonu Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından alınan kararı basın mensuplarına açıkladı.

 

Komisyon’un 5’a karşı 9 oyla eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmemesine karar verdiğini bildiren Köylü, “Gerekçelerini, kararımızda yazacağız. Her Bakan ve her suçla ilgili olarak üyeler görüşlerini tek tek belirtti. Sonuç itibarıyla bu şekilde bir karar ortaya çıktı. Herkes, her Bakan ve isnat edilen fiilleriyle ilgili görüşünü söyledi. Ona göre oylama yapıldı.” dedi.

 

Bundan sonraki süreçle ilgili sorulara karşılık Köylü, raporlarını 9 Ocak’a kadar TBMM Başkanlığı’na sunmaları gerektiğini hatırlatarak raporun TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.

 

Şahsi kanaatinin sorulması üzerine Köylü, “Ben şu anda hiç şahsi değerlendirme yapmıyorum. Gerekçelerini  gerekçeli kararımızda belirteceğiz. Ayın 9’unda en geç vereceğiz. O zaman herkes gerekçesini orada görür, okur. Biz ayın 9’una kadar gerekçeli kararımıza göndereceğiz, muhalefet de muhalefet şerhini o zaman kadar verecek. Meclis Başkanlığı bunu 10 gün içinde bastıracak. Genel Kurul da 10 gün içinde bunu oylayacak.” dedi.

 

 

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :