Savcı Ergün: Bir yargıç bu parayı nereden bulur?

Kategori : Genel, Güncel, Kulis - Etiketler :, , , , - Tarih : 25 Eylül 2014

HSYK seçimleri öncesi paralel yapıya yakın adayların harcamalarına dikkat çeken Sincan Adliye Savcısı Cihan Ergün, “Bir yargıç 5 yıldızlı otelde verdiği yemeğin, 12 bin broşürün parasını nereden bulur” dedi.

savci_ergun_bir_yargic_bu_parayi_nereden_bulur_1411624228_2107
HSYK bağımsız adaylarından Ankara Sincan Adliyesi savcısı Cihan Ergün, aylardır il il gezip beş yıldızlı otellerde yemekler veren paralel yapı adaylarının finans kaynaklarının sorgulanması gerektiğini söyledi.
Ergün, “Bir yargıç maaşı beş yıldızlı otellerde yemek vermeyi, adaylık tanıtım broşürleri bastırıp tek tek 12 bin seçmene kargoyla göndermeye yetmez. Bir yerde finans kaynağı varsa oradan emir de alınıyordur” dedi.

12 Ekim’de yapılacak olan HSYK seçimlerine hazırlanan bağımsız adaylardan Ankara Sincan Adliyesi savcısı Cihan Ergün, seçimlerle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

‘ABİLERİN EMİR ERİ GİBİLER’

2008 yılında bir dergide yayınlanan paralel yapının aleyhine yazdığı bir makaleden dolayı yıllarca sürgün yiyen savcı Ergün, yapının son kalesinin HSYK olduğunu vurguladı. Ergün, HSYK seçimleri için aday olan paralelcilerin aylardır çok ciddi masraf yaparak il il gezip 5 yıldızlı otellerde yemekler verdiklerini ve bunun da ciddi bir finans desteği olmadan yapılamayacağını ifade etti.

HSYK seçimlerinde 12 bin hakim ve savcının oy kullanacağını anlatan Ergün, “Paralel yapıya mensup adaylar tanıtım kartları bastırıp Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor. 12 bin adet kart bastırılsa bunların postaya verilmesi için iki maaş heba etseniz bile yetmez. Demek ki iyi bir finans destekçileri var. Mart ayından bu yana bazı adaylar il il gezip 5 yıldızlı otellerde toplantılar ve yemekler düzenledi.

Bir yerde eğer finans sağlanıyorsa o yerden emir de alınıyordur. Bunlar bu kadar masrafı yargıç maaşıyla karşılayamaz” dedi.

Ergün, paralel yapının mazlum gibi gözüküp inanç istismarı yaparak devletle savaşa girdiğini ifade etti.
“Bu yapının silahlı terör örgütünden farkı yoktur” diyen Ergün, “Sizinle ne kadar dost olursa olsunlar ağabeyleri öngörmedikçe size asla oy vermezler. Sayıları ne kadarsa o kadar da oyları çıkacaktır. 4 bin civarındalar” dedi.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :