Alman istihbaratı: Artık MİT’le çalışmıyoruz

Kategori : Genel, Güncel, Kulis - Etiketler :, , , , , - Tarih : 26 Ağustos 2014

Almanya’nın Türkiye’yi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından bu defa da Almanların Hakan Fidan’dan rahatsız oldukları belirtildi.
221020131513362778925

FOCUS dergisi dünkü sayısında, Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı kaynaklarının Hakan Fidan’ı “kendini beğenmiş bir kişi” olarak tanımladılar ve MİT ile eskisi kadar rahat çalışamadıklarını belirttiler.

Öte yandan Focus’ta, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’e 1997’de Ludwigsburg kentinde MİT tarafından bir kadın tuzağı kurulduğu iddia edildi. Dergi, televizyon habercisi gibi Özdemir’e yaklaşan kadının aslında ajan olduğunu ve otelde bir gece geçirmek istediğini yazdı. Özdemir’in kadınla ilgili Focus dergisine, “Benim tipim değildi” dediği ve buluşmanın gerçekleşmediği belirtildi. Focus’un dinlemelere ilişkin haberinde, dönemin Almanya Başbakanı Helmut Schmidt’in 1976’da Türkiye’nin dinlenip, takip edilmesi için özel ekip kurdurduğu da belirtildi. Ekip bu tarihten itibaren Türkiye’nin iletişimini sürekli takip etti.

ALMAN BAKAN GELİYOR
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, perşembe günü yapılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devir teslim törenine katılmak üzere Türkiye’ye geliyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, de Maiziere’nin bu törene katılma dışında başka bir resmi görüşmesi olup olmayacağının şu an belli olmadığı kaydedildi.

Facebook'ta Paylaş
Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :